Un restaurant plutitor care a fost un celebru punct de reper din Hong Kong s-a scufundat

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 iunie 2022 40 afişări

Un restaurant plutitor care a fost un celebru punct de reper din Hong Kong s-a scufundat, la câteva zile după ce a fost remorcat din portul în care a funcţionat timp de aproape 50 de ani, relatează BBC.

Un restaurant plutitor care a fost un celebru punct de reper din Hong Kong s-a scufundat

Restaurantul Jumbo s-a scufundat în Marea Chinei de Sud în timp ce se îndrepta spre o locaţie nedezvăluită, a anunţat compania mamă.

Aberdeen Restaurant Enterprises a declarat că este "foarte întristată de incident", dar că niciun membru al echipajului nu a fost rănit.

Restaurantul a fost închis în martie 2020, când a lovit pandemia Covid-19.

Se crede că peste 3 milioane de oaspeţi au mâncat bucătăria sa cantoneză de-a lungul anilor, inclusiv regina Marii Britanii, Tom Cruise şi Richard Branson.

Restaurantul a apărut în mai multe filme - inclusiv într-un film cu Bond - dar pandemia a dat o lovitură fatală afacerii.

Ingineri marini au fost angajaţi pentru a inspecta restaurantul plutitor înainte de călătorie şi au fost obţinute "toate aprobările relevante", au declarat proprietarii.

Nava urma să rămână într-o locaţie nedeclarată în aşteptarea unui nou operator.

Dar s-a scufundat duminică în apropiere de Insulele Paracel după ce "a întâlnit condiţii nefavorabile" şi a început să ia apă, a declarat Aberdeen Restaurant Enterprises.

"Adâncimea apei la faţa locului este de peste 1.000 de metri, ceea ce face extrem de dificilă desfăşurarea lucrărilor de salvare", a adăugat acesta.

Deşi pandemia a fost ultima picătură pentru restaurant, acesta se confrunta cu probleme financiare de ani de zile.

Operatorul Melco International Development a declarat luna trecută că afacerea nu a mai fost profitabilă din 2013 şi că înregistra pierderi mari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
restaurant,
accident maritim,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.