Un pui de urs de două luni, rătăcit de mama lui, găsit de pădurari lângă Braşov

Postat la 12 aprilie 2013 67 afişări

Un pui de urs de două luni, care s-a rătăcit de mama lui lângă localitatea braşoveană Şinca Nouă, a fost găsit de pădurari, animalul fiind predat "Centrului de reabilitare a puilor de urs" din localitatea Bălan, judeţul Harghita.

Un pui de urs de două luni, rătăcit de mama lui, găsit de pădurari lângă Braşov

 Asociaţia de protecţie a animalelor "Milioane de prieteni" din Braşov a anunţat, vineri, că a fost solicitată recent pentru a prelua un pui de urs rătăcit de mama sa.

Puiul, în vârstă de două luni, a fost descoperit de silvicultorii din zona Valea Seacă, la marginea localităţii Şinca Nouă.

"Cel mai probabil, ursoaica a fost împuşcată în timpul unei partide de vânătoare, astfel de incidente având loc în special când se aplică metoda «la goană»", spun reprezentanţii asociaţiei de protecţie a animalelor.

Pădurarii au luat legătura cu reprezentanţii asociaţiei, iar puiul a ajuns la Sanctuarul de urşi Libearty din Zărneşti. Asociaţia a luat legătura cu reprezentanţii "Centrului de reabilitare a puilor de urs" din localitatea Bălan, judeţul Harghita, unde puiul a fost transportat în cursul acestei săptămâni. Acolo, ursul va învăţa cum să să se adapteze şi, după deprinderea abilităţilor de supravieţuire, va fi eliberat în pădure şi va deveni un urs liber.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-pui-de-urs-de-doua-luni-ratacit-de-mama-lui-gasit-de-padurari-langa-brasov-10740058
10740058
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.