Un preot refuză să înmormânteze persoane vaccinate: „Eu nu vreau să-mi iau asupra mea aşa păcat de moarte”

Postat la 23 decembrie 2021 1484 afişări

Un preot refuză să înmormânteze persoane vaccinate: „Eu nu vreau să-mi iau asupra mea aşa păcat de moarte”

Un preot din Republica Moldova refuză să înmormânteze persoane vaccinate. „Eu nu vreau să-mi iau asupra mea aşa păcat de moarte”, spune el.

Preotul din comuna Secăreni, raionul Hânceşti, a refuzat să înmormânteze o femeie din localitate, care a murit din cauza unei boli incurabile, pentru că aceasta era vaccinată împotriva COVID-19, scrie Ziarul de Gardă.

Rudele au fost nevoie să apeleze la ajutorul unui alt preot, pentru ca femeia să fie înmormântată creştineşte.

Valeriu Bogdan, soţul femeii decedate, vaccinat şi el împotriva COVID-19, este de părere că preotul le-a încălcat drepturile şi spune că nu e prima dată când slujitorul Domnului refuză să oficieze o slujbă de înmormântare.

„Preotul acesta nu doar pe soţia mea nu a vrut să o înmormânteze zilele trecute, la fel, nu a vrut să înmormânteze o persoană care a murit. Părintele nostru este obraznic. Nu este nicio ordine la biserică. Soţia mea a avut cancer şi ne-am dus la preot, însă el categoric nu a vrut să-mi înmormânteze soţia. Mi-a spus că nu înmormântează persoanele vaccinate. Eu nu am vrut să ne certăm cu el, aşa că am ieşit. Da, consider că a fost încălcat un drept (…). Nu m-am gândit dacă o să depun o plângere la poliţie. Eu am să mă consult cu băieţii. Oamenii din sat sunt şocaţi. Acum mor persoane şi se zbat ca să iasă din ghearele virusului, însă acest preot nu vrea să îngroape oamenii. Vara aceasta eu m-am vaccinat, împreună cu soţia. Sper să fie o lecţie. El este părinte şi trebuie să-şi facă munca lui”, a spus soţul femeii decedate, pentru publicaţia citată.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
preot,
vaccinari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.