Un paradis turistic, distrus de migranţii ilegali care încearcă să plece din Africa în Europa

Autor: Petru Mazilu Postat la 24 noiembrie 2023 99 afişări

Un paradis turistic, distrus de migranţii ilegali care încearcă să plece din Africa în Europa

Insula spaniolă El Hierro din arhipelagul Canare a fost grav afectată de numărul mare de migranţi ilegali. Considerată un paradis turistic, insula din Oceanul Atlantic este plină de gunoaie şi de ambarcaţiuni abandonate.

Apele cristaline şi abundenţa vieţii marine din El Hierro au făcut din această insulă din arhipelagul spaniol Canare unul dintre cele mai bune locuri de scufundări din lume.

În acest an, localnicii s-au confruntat cu sosirea a aproape 12.000 de migranţi pe bărci de lemn din Africa. Aceştia încearcă să fugă din ţările africane şi să ajungă în UE, punându-şi, astfel, viaţa în pericol.

Urmările migraţiei intense se văd în special în porturi, potrivit Reuters. În micul port La Restinga sunt aproximativ 20 de ambarcaţiuni abandonate, iar în apă şi pe mal sunt haine, ustensile de plastic şi cutii de benzină. Cel puţin patru ambarcaţiuni s-au scufundat în port, deversând gunoaie şi combustibil în apele care fac parte dintr-o rezervaţie marină.

Acest lucru i-a îngrijorat pe localnici cu privire la impactul poluării asupra turismului, principala sursă de venit a insulei. Politicienii locali, pescarii şi operatorii de turism solicită mai mult ajutor din partea guvernului spaniol şi Uniunii Europene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
paradis,
migranţi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.