Un nou instrument A.I prezice moartea. Ce spun cercetătorii

Postat la 18 ianuarie 2024 47 afişări

Un nou instrument A.I prezice moartea. Ce spun cercetătorii

A.I poate prezice complicatiile unei proceduri cu mare precizie. Se bazează pe un algoritm de învăţare automată numit XGBoost.Poate fi utilizat de pacient, nu doar de medic.

Inteligenţa artificială continuă să uimească lumea medicală. Un nou instrument A.I. este capabil să prezică moartea dar şi complicaţiile pe care le poţi avea în urma unei intervenţii chirurgicale.

Din păcate afecţiunile cardiace sunt din ce în ce mai comune în zilele noastre. Dacă cineva are o arteră înfundată la inimă, va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală minim invazivă, denumita Coronariană percutantă. Asta implică introducerea unui balon minuscul sau a unui tub de plasa metalica numit stent in vasul de sange pentru a imbunatati fluxul sanguin catre inima, dar procedura nu e lipsita de riscuri.

Aşadar o echipa de cercetatori din Michigan a facut acest instrument de A.I care poate prezice complicatiile acestei proceduri cu o mare precizie. Acesta se bazează pe un algoritm de învăţare automată numit XGBoost, se bazeaza pe mai mult de 20 de factori, cum ar fi vârsta, tensiunea arterială şi nivelul colesterolului, pentru a calcula scorul de risc. Se poate accesa atat de pe un calculator cat si de pe un telefon, si poate fi chiar utilizat si de pacient, nu doar de catre medici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cercetatori,
deces,
prezicere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.