Un nou faliment de răsunet în crypto: Unul dintre cele mai cunoscute nume e la pământ

Autor: Alex Ciutacu Postat la 19 ianuarie 2023 450 afişări

Un nou faliment de răsunet în crypto: Unul dintre cele mai cunoscute nume e la pământ

Creditorul crypto Genesis Global Capital se pregăteşte să depună actele pentru intrarea în insolvenţă sau chiar în faliment săptămâna aceasta, conform unor surse citate de Bloomberg.

Divizia de creditare a Digital Currency Group a purtat negocieri confidenţiale cu mai mulţi creditori, pe fondul unei crize de lichiditate. Compania a fost avertizată de aceştia că va trebui să intre în insolvenţă sau chiar în faliment dacă nu va reuşi să găsească bani.

Sursele Bloomberg au subliniat că în continuare se poartă discuţii, iar situaţia încă se mai poate schimba.

Problemele de lichiditate au început să apară pentru Digital Currency Group odată cu prăbuşirea fondului de hedging Three Arrows Capital. Genesis a suspendat retragerile de fonduri în noiembrie, la scurt timp după dezastrul FTX. Şi Genesis ţinea o parte din fonduri pe exchange-ul FTX.

Au existat mai multe propuneri negociate la masa dintre creditori, Genesis şi Digital Currency Group, însă părţile nu au ajuns încă la un acord.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.