Un milion de roboti inlocuiesc angajatii fabricii de electronice Foxconn in trei ani

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 01 august 2011 30 afişări

Foxconn, cel mai mare producator de electronice si componente IT din lume, va inlocui pana in 2014 oamenii din fabrici cu peste un milion de roboti.

Producatorul taiwanez Foxconn International Holding are in plan sa inlocuiasca cea mai mare parte a angajatilor cu roboti in decursul urmatorilor trei ani. Cel putin un milion de roboti vor creste in acest timp eficienta si vor reduce costurile de productie pentru electronice, indeplinind activitati de manevrare si asamblare a componentelor de care sunt responsabili astazi angajatii companiei, potrivit The Atlantic.

In prezent, la productia din fabricile Foxconn contribuie aproximativ 10.000 de roboti, unul la fiecare 120 de angajati. Anul viitor insa, cifra va ajunge la 300.000 de roboti, adica unul la fiecare patru angajati.

Unul dintre motivele care justifica strategia de automatizare a productiei este rata ridicata a tentativelor de suicid in randul angajatilor Foxconn - peste 18 angajati au incercat sa-si ia viata anul trecut din cauza suprasolicitarii in fabrica si a orelor suplimentare. Drept reactie, managementul Foxconn a decis sa mareasca salariile si a cerut celor aproape 1,2 milioane de angajati sa semneze declaratii impotriva suicidului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Foxconn,
roboti,
angajati,
electronice
/actualitate/un-milion-de-roboti-inlocuiesc-angajatii-fabricii-de-electronice-foxconn-in-trei-ani-8553324
8553324
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.