Un medic avertizează cum acest obicei comun la culcare ar putea semnala diabetul de tip 2

Postat la 16 decembrie 2022 914 afişări

Un medic avertizează cum acest obicei comun la culcare ar putea semnala diabetul de tip 2

Diabetul de tip 2 poate declanşa o serie de simptome – inclusiv unele care apar la culcare.

În timp ce semnele bolii pot varia de la o persoană la alta, doctorul Paul McArdle a împărtăşit un simptom cheie pe care „s-ar putea să nu-l fi observat”.

Diabetul nu se datorează neapărat doar consumului de mult zahăr. Acesta poate fi moştenit şi este strâns legat de alţi factori legaţi de stilul de viaţă.

Diabetul de tip 2 este o afecţiune frecventă care determină creşterea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate declanşa o serie de simptome – inclusiv unele care apar la culcare. Aproximativ 13 milioane de persoane din Marea Britanie sunt expuse riscului de a dezvolta această afecţiune, care apare atunci când pancreasul produce prea puţină insulină sau deloc, ceea ce duce la o serie întreagă de probleme.

În timp ce semnele bolii pot varia de la o persoană la alta, doctorul Paul McArdle a împărtăşit un simptom cheie pe care „s-ar putea să nu-l fi observat”. El a declarat pentru Express: „Atunci când nivelul de glucoză (un tip de zahăr) din sânge este prea ridicat, poate provoca o mulţime de simptome, însă persoanele cu diabet de tip 2 adesea nu observă niciun simptom înainte de a fi diagnosticate.

Acest lucru se datorează faptului că această afecţiune se dezvoltă lent şi, destul de des, efectuăm teste de sânge la persoanele cu risc ridicat, astfel încât să fie depistată din timp. Cu toate acestea, există câteva simptome importante la care trebuie să fiţi atenţi, inclusiv senzaţia de oboseală, sete şi urinat mult – în special noaptea. S-ar putea să nu fi observat că aţi început să luaţi un pahar de apă la culcare sau că vă ridicaţi mai des noaptea pentru a merge la toaletă.”

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avertizare,
diabet,
medic

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.