Un mall din România a fost vândut chinezilor şi se transformă în fabrică

Postat la 11 octombrie 2017 367 afişări

Un mall din Brăila dispare pentru a face loc unei fabrici. O dezvoltare inversă faţă de ce a cunoscut România în ultimii ani când pe platformele fostelor fabrici comuniste au apărut centre comerciale şi cartiere rezidenţiale.

Un mall din România a fost vândut chinezilor şi se transformă în fabrică

În locul mall-ului Armonia Brăila va apărea o fabrică de corpuri de iluminat.Antreprenorul român de origine siriană Mohammad Alabdi, proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme zootehnice din România, a vândut mallul Armonia Brăila, la mai puţin de două luni de la achiziţie, unui producător chinez de corpuri de iluminat, potrivit capital.ro.

Spaţiul a fost achiziţionat de producătorul chinez de corpuri de iluminat Liting Universal Group care vrea să îşi deschidă aici prima sa fabrică din Europa, după ce până acum activau doar ca furnizori pe această piaţă. Liting Universal Group va produce la Brăila corpuri de iluminat pentru uz casnic şi pentru industria de componente auto.

„O parte din construcţie va fi folosită pentru producţie, iar pe o parte din terenul adiacent se va încerca atragerea unor parteneri asiatici ai companiei în anii următori. Vor să aibă la Brăila un centru european pentru producţie şi operaţiuni. Compania va începe producţia în iarna acestui an cu circa 200 de angajaţi şi va creşte în trei ani la 600 de salariaţi“, a declarat recent primarul Brăilei Marian Dragomir.

Într-o primă fază, chinezii au nevoie de un spaţiu de depozitare şi de o unitate de montaj. Mallul are o suprafaţă comercială de circa 30.000 mp şi dispune de aproape 20 hectare de teren.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.