Un investitor în vârstă de 10 ani a făcut bani frumoşi din nebunia GameStop

Autor: Dorin Oancea Postat la 31 ianuarie 2021 113 afişări

Un investitor în vârstă de 10 ani a făcut bani frumoşi din nebunia GameStop

Jaydyn Carr a fost acţionar GameStop cu mult înainte de frenezia de cumpărare care a dus la creşterea preţurilor acţiunilor, iar acum investitorul de 10 ani vândut acţiunile, câştigând aproape 3.200 de dolari, relatează CNN.

Mama sa, Nina Carr, a declarat că i-a cumpărat lui Jaydyn 10 acţiuni ale companiei în 2019, pentru că voia să-l înveţe despre investiţii.

Elevul din clasa a cincea din San Antonio iubeşte jocurile video, aşa că acţiunile au fost o alegere firească.

Mama a cumpărat acţiunile pentru aproximativ 60 de dolari şi a tipărit un certificat, pe care l-a înrămat şi l-a împachetat. Copilul îşi dorea un XBox One, dar a spus că îi place cadoul.

Ocazional, Jaydyn se uita la preţul acţiunilor pentru distracţie, dar a spus că mama lui l-a învăţat să se gândească la asta ca la o investiţie pe termen lung.

Acţiunile GameStop (GME) a ​​crescut cu peste 1.500% pe an. Câştigurile au fost în mare parte determinate de un grup de investitori de pe Reddit, care cumpără acţiuni pentru a afecta investitorii şi fondurile speculative care au pariat pe scăderea acţiunilor.

Nina Carr a creat o alertă pe telefon pentru a ţine evidenţa preţului acţiunilor. Miercuri dimineaţă, dispozitivul ei a început să înnebunească: acţiunile GameStop ajunseseră la 350 dolari şi că urcau şi coborau dramatic.

A alergat să-şi ia fiul, i-a explicat repede ce se întâmplă şi l-a întrebat ce vrea să facă.

„Am vrut să vând, pentru că ştiam că poate scădea în câteva secunde”, a spus Jaydyn.

Au ajuns să vândă acţiunile pentru aproximativ 320 de dolari pe acţiune, pentru un total de aproape 3.200 de dolari, a spus Carr.

Carr a spus că îşi învaţă fiul despre investiţii, economii, datorii pe cardul de credit şi alte subiecte financiare pe care va trebui să le înţeleagă.

"Suntem afro-americani. Nu vedeţi astfel de lucruri în comunitatea noastră", a spus ea. „Am vrut să-i dau un imbold mai mare atunci când vine vorba de învăţarea acestor lucruri, pentru că am învăţat mai târziu în viaţă şi mi-aş fi dorit să le ştiu mai devreme”.

Jaydyn a pus 2.000 de dolari în contul său de economii şi intenţionează să investească 1.000 de dolari.

El a spus că ar dori să cumpere acţiuni la Microsoft şi Roblox, o companie populară de jocuri online care se pregăteşte pentru o ofertă publică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gamestop,
investitor,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.