Un grup de medici a cerut organizarea unei sesiuni extraodinare de rezidenţiat, Ministerul a refuzat

Postat la 03 aprilie 2019 42 afişări

Mai mulţi medici au depus la Ministerul Sănătăţii un memorandum prin care solicită organizarea unei sesiuni extraodinare a examenului de rezidenţiat, pe fondul lipsei de personal în spitale, Ministerul Sănătăţii răspunzând că nu poate fi organizată la acest moment.

Un grup de medici a cerut organizarea unei sesiuni extraodinare de rezidenţiat, Ministerul a refuzat

Petiţia depusă la Ministerul Sănătăţii în numele mai multor medici din România îşi propunea printre altele să atragă atenţia asupra faptului că în cele mai multe spitale din ţară există o criză acută de personal în contextul în care anual mii de specialişti părăsesc ţara pentru locuri de muncă mai bine remunerate.

„<Sistemul sanitar este un pacient bolnav care are nevoie de îngrijiri de la o echipă multidisciplinară>”, iar cea mai mare problemă cu care se confruntă unităţile medicale din judeţul Bistriţa-Năsăud, Galaţi, Tulcea este lipsa de personal, cu această problemă se confruntă fiecare oraş din România, cu un deficit de 15.000 de medici. O bună parte din colegii noştri, atât medici cu experienţă cât şi proaspăt absolvenţi, s-au îndreptat către alte sisteme de sănătate din afara ţării, unde sunt foarte uşor integraţi şi li se recunoaşte şi acordă statutul pe care îl merită, cei rămaşi dorim să profesăm în ţara noastră", se arată în memorandumul adresat Ministerului Sănătăţii, intrat în posesia MEDIAFAX.

Medicii arată că, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat majorarea cifrei de şcolarizare prin rezidenţiat pentru anul universitar 2018-2019, aceasta fiind de 5.415, cu 415 mai multe locuri decât anul trecut, iar aproape 8.500 de candidaţi au susţinut examenul, un record de înscrişi din ultimii ani, din care 1.151 nu au putut fi însă integraţi în sistem.

În acest context, medicii semnatari au solicitat Ministerului Sănătăţii organizarea unei sesiune extraordinare a examenului de rezidenţiat astfel încât posturile rămase vacante să poată fi ocupate.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
minister,
rezidentiat,
ministerul sanatatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.