Un fost şef al Băncii Italiei, condamnat la peste trei ani de închisoare pentru înşelarea pieţei

Postat la 31 octombrie 2011 12 afişări

Un fost guvernator al Băncii Italiei, Antonio Fazio, a fost condamnat luni la trei ani şi jumătate de închisoare pentru înşelarea pieţei, în legătură cu un caz de preluare a Banca Nazionale del Lavoro (BNL), în 2005.

Fazio a fost obligat să demisioneze în urmă cu şase ani de la conducerea băncii centrale italiene, după ce s-a aflat că a favorizat ofertanţii locali în detrimentul celor străini care vroiau să cumpere bănci italiene.

El a mai primit o pedeapsă cu închisoarea într-un caz similar.

Bancherul, în vârstă de 75 de ani, este încă în libertate, în virtutea unei legi italiene care prevede că persoanele condamnate nu trebuie să efectueze pedeapsa până când nu este respins şi ultimul apel.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-fost-sef-al-bancii-italiei-condamnat-la-peste-trei-ani-de-inchisoare-pentru-inselarea-pietei-8921611
8921611
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.