Un fost ministru al Educaţiei, despre propunerea Academiei Române de a obilga studenţii să rămână în ţară: Prin constrângeri, nu poţi obţine rezultatele dorite

Postat la 27 februarie 2017 124 afişări

Rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Sorin Cîmpeanu, a explicat, luni, că strategia gândită de Academia Română cu privire la ideea de a obliga studenţii să rămână în ţară după terminarea studiilor, nu este cea mai bună soluţie pentru a obţine rezultate.

Un fost ministru al Educaţiei, despre propunerea Academiei Române de a obilga studenţii să rămână în ţară: Prin constrângeri, nu poţi obţine rezultatele dorite

"Din experienţa profesională, academică, am ajuns la convingerea că prin constrângeri, nu poţi obţine rezultatele dorite. Nu cred că a-i obliga este calea corectă, ci este obligaţia noastră, mai cu seamă a celor care au responsabilităţi de decidenţă să facem în aşa fel încît a rămâne în România, a studia în România să constituie o alegere viabilă pentru toţi tinerii. Şi mă refer nu numai la oportunitatea de a învăţa, de a avea o carieră în învăţământ, în cercetare, ci mă refer şi la progresul general al societăţii şi la atractivitatea acestor locuri de muncă unde ne dorim să avem cei mai valoroşi absolvenţi ai facultăţilor", a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educaţiei.

Fostul ministru a explicat cât de importante sunt programele internaţionale pentru studenţi şi că o astfel de strategie precum cea propusă de Academia Română ar veni în contradictoriu.

"Toată lumea încurajează programele Erasmus şi Erasmus Plus, deci schimburi, studiul în universităţi din străinătate şi strategia Academiei ar intra în contradicţie directă cu aceste programe care încurajează mobilităţile internaţionale. Trebuie să încurajăm rămânerea în ţară a resursei umane valoroase, dar nu prin obligativitate, ci prin creerea unor condiţii care să facă din rămânerea în ţară o variantă viabilă, atractivă", a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.