Restaurantul care a ajuns la venituri de 1 milion de euro după 9 luni de activitate

Autor: Ioana Matei Postat la 27 februarie 2017 241 afişări

Restaurantul care a ajuns la venituri de 1 milion de euro după 9 luni de activitate

În primele nouă luni de activitate, Divan Express din Piaţa Romană a avut o cifră de afaceri de peste un milion de euro în contextul în care îşi desfăşura activitatea într-un spaţiu de doar 47 de metri pătraţi, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Informaţia a fost comunicată în contextul în care Andrei Iuşut, fondatorul grupului Divan, a vândut grupul Divan unui fond de investiţii din Turcia.

Andrei Iuşut a vândut businessul după opt ani în care a dezvoltat afacerea de familie Divan Group.   Suma tranzacţiei este confidenţială şi acoperă valoarea celor trei branduri dezvoltate: Divan şi reţeaua fast food Divan Express, Meze Taverna şi Kuzina, toate plasate în zona centrală a Bucureştiului.  Brandul Divan a început cu un restaurant turcesc deschis în 2009 în Centrul Vechi al Bucureştiului, urmat, în 2012, de restaurantul grecesc Meze Taverna, aflat tot în Centrul Vechi, iar, în 2013, proprietarul a abordat zona Floreasca, deschizând încă un restaurant Divan. În 2014, Iuşut a dezvoltat conceptul Divan Express, un fast food cu kebab-uri predefinite; cu restaurante  în Piaţa Romană, Piaţa Victoriei şi Pipera. În primele nouă luni de activitate, Divan Express din Piaţa Romană a avut o cifră de afaceri de peste un milion de euro în contextul în care îşi desfăşura activitatea într-un spaţiu de doar 47 de metri pătraţi. Ultimul inclus  în grup a fost restaurantul Kuzina, lansat anul trecut în zona Barbu Văcărescu.

„După opt ani în care am dezvoltat trei modele de restaurante, am decis să iau o pauză şi să îmi dedic perioada următoare familiei. Ca planuri de business, nu exclud ca pe viitor să decid să intru şi în alte zone pe lângă cele HoReCa, dar voi rămâne cu siguranţă în zona de servicii. Grupul Divan a reprezentat pentru mine începutul vieţii de antreprenor, care a devenit acum ceea ce aş putea numi începutul unei corporaţii. Cu siguranţă, voi începe un nou capitol al carierei mele tot ca antreprenor, dar momentan explorez mai multe nişe”, a declarat Andrei Iuşut după anunţarea tranzacţiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.