Un expert în sănătate publică vrea în România măsuri asemănătoare lockdown-ului austriac

Autor: Petru Mazilu Postat la 15 noiembrie 2021 244 afişări

Un expert în sănătate publică solicită adoptarea în România a unor măsuri asemănătoare lockdown-ului austriac.

Un expert în sănătate publică vrea în România măsuri asemănătoare lockdown-ului austriac

Expertul Răzvan Cherecheş anunţă că începând de luni restricţiile care le vizează pe persoanele nevaccinate din Austria vor fi foarte dure.

„Începând de mâine, Austria a decis lockdown pentru persoanele nevaccinate pentru următoarele 10 zile. Amenda pentru încălcarea lockdown-ului este de 1450 Euro”, a scris Răzvan Cherecheş pe Facebook

Expertul în sănătate publică le solicită autorităţilor să impună restricţii dure şi în România.

„Austria are rata de vaccinare de 65%, considerată prea mică pentru prevenirea aglomerării secţiilor de terapie intensivă. Din nefericire, rata de vaccinare este mult mai mică la noi, deci avem şi noi nevoie de restricţii mai severe, dacă vrem să evităm sutele de morţi pe zi”, a explicat Cherecheş.

În România 7.467.135 de persoane au fost imunizate de la începutul campaniei cu o doză, iar 6.843.637 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 1.173.546 de persoane au făcut şi doza a treia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lockdown,
expert,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.