Un creator de modă spaniol a inventat conceptul de "spray care te îmbracă"

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 30 ianuarie 2014 300 afişări

Alături de colegii de la Imperial College din Londra, Manel Torres a creat un produs bazat pe polimeri şi adezivi care se transformă în material textil la contactul cu aerul. Compoziţia, depozitată în recipiente sub presiune, poate fi folosită pentru a crea un tricou sau o rochie în câteva minute.

Un creator de modă spaniol a inventat conceptul de "spray care te îmbracă"

"Spray-ul care te îmbracă" se pulverizează direct pe piele şi, în termen de câteva secunde, se transformă într-un material textil. Hainele create astfel se dau jos uşor, fără a irita pielea, şi se pot spăla pentru a fi refolosite, relatează BBC.co.uk.

Manel Torres, prin firma sa Fabrican, a patentat invenţia în anul 2000. Specialiştii sunt de părere că materialul compozit poate avea o utilitate chiar mai mare în zona medicală, unde pacienţii îşi pot crea singuri bandaje sterile în doar câteva secunde.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-creator-de-moda-spaniol-a-inventat-conceptul-de-spray-care-te-imbraca-11993336
11993336
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.