Un costum de poveste

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 05 mai 2019 26 afişări

Cum anul acesta se împlinesc cinci decenii de la aselenizare, Muzeul Naţional al Aerului şi Spaţiului din cadrul Smithsonian va marca momentul expunând, pentru prima oară după mai bine de zece ani, costumul purtat de Neil Armstrong în misiunea Apollo 11, scrie Washington Post.

Un costum de poveste

Costumul a trecut printr-o meticuloasă restaurare pentru care muzeul a organizat o campanie pe site-ul de crowdfunding Kickstarter, adunând peste 700.000 de dolari, suma permiţând şi construirea unei vitrine speciale care să protejeze exponatul fragil. Evenimentul dedicat aselenizării va avea loc între 16 şi 20 iulie, după care costumul va putea fi văzut din nou din 2022, într-o expoziţie intitulată „Destination Moon”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.