Un „Cernobîl plutitor". Rusia inaugurează centrala nucleară plutitoare Akademik Lomonosov

Autor: Teodora Marinescu Postat la 30 iunie 2019 69 afişări

O centrală nucleară plutitoare denumită Akademik Lomonosov va fi remorcată, luna viitoare, prin Ruta Maritimă de Nord până în Orientul Îndepărtat, ca parte a ambiţiei Rusiei de a aduce energie electrică în acea regiune cu mari bogăţii minerale, relatează site-ul postului CNN.

Platforma de 144 de metri lungime, pictată în culorile steagului Rusiei şi care a fost construită în aproape două decenii, urmează să ajungă în oraşul-port Pevek, aflat la aproximativ 6.437 de kilometri de Moscova.

Aceasta va furniza electricitate construcţiilor şi companiilor care extrag hidrocarburi şi pietre preţioase din regiunea Ciukotka, ceea ce a provocat îngrijorări politice în Statele Unite, care se tem că centrala va servi ambiţiilor preşedintelui Vladimir Putin.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
CENTRALĂ NUCLEARĂ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.