Atât de cald, încât s-au „prăijit” în propriile cochilii: Descoperirea îngrijorătoare făcută de un cercetător pe o plajă din California

Autor: Ioana Scholler Postat la 30 iunie 2019 72 afişări

În toţi anii săi de cercetare marină, Jackie Sones nu a mai întâlnit un asemenea fenomen: mii de midii moarte, având cochiliile deschise, iar carnea din interior prăjită în totalitate, scrie The Guardian.

Valul de căldură din luna iunie a doborât nenumărate recorduri şi a dus la cea mai ridicată rată de mortalitate a midiilor, din ultimii 15 ani, la Bodega Head, în nordul statului California, Statele Unite. Sones a primit veşti asemănătoare de la alţi cercetători, aceştia descriind scene similare şi pe alte plaje de-a lungul coastei americane.

În timp ce mulţi oameni s-au îmbulzit pe plajele oceanului Pacific pentru a se bucura de o zi călduroasă, aşa au făcut şi miile de midii, acestea fiind expuse la temperaturi de peste 37 de grade Celsius, efectiv prăjindu-se în propriile cochilii.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.