Un ceai chinezesc este de 30 de ori mai scump decât aurul

Postat la 14 mai 2016 607 afişări

Un ceai chinezesc este de 30 de ori mai scump decât aurul

10.000 de dolari pentru o ceaşcă de ceai exclusivistă, cam aceasta este preţul pe care oamenii bogaţi îl plătesc pentru a putea gusta din cel mai rar ceai din lume, făcut din frunze de Da Hong Pao. Un singur gram se vinde cu 1.400 de dolari, de 30 de ori mai mult decât preţul pentru un gram de aur.

De ce este ceaiul Da Hong Pao atât de valoros? Potrivit maestrului în ceaiuri Xiangning Wu, principalele motive sunt rarietatea acestui copac şi proprietăţile lui speciale. Acesta creşte doar în munţii Wuyi din provincia Fujian, China. La preţul piperat contribuie şi modul în care frunzele sunt tratate pentru a se putea obţine un gust unicat şi calităţi terapeutice speciale. Acestea sunt culese primăvara, spălate su lapte de capră şi ţinute la păstrare şi uscare timp îndelungat. La fel ca şi în cazul vinurilor, cu cât frunzele sunt mai vechi, cu atât gustul ceaiului se consideră că va fi mai bun.

Chinezii susţin că aceste ceaiuri de Da Hong Pao sunt un medicament extrem de eficient pentru trup şi minte, vindecând bolile fizice şi sufleteşti. Legenda spune că însăşi mama unui împărat al dinastiei Ming a fost tratată de o boală cu acest ceai, iar împăratul a îmbrăcat apoi în robe roşii aceşti copaci pentru a le mulţumi. De aici şi numele de Da Hong Pao, care înseamnă Robele Roşii Imperiale.

 

Cititi mai multe pe wwwcunoastelumea.ro

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceai,
aur,
pret,
bogati,
china,
copac,
crestere,
imparat,
maestru,
motive,
munte
/actualitate/un-ceai-chinezesc-este-de-30-de-ori-mai-scump-decat-aurul-15322012
15322012
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.