Un capitol la care stăm bine: România se numără printre ţările europene cu cel mai scăzut consum de droguri

Postat la 01 iunie 2016 115 afişări

România se numără printre ţările europene cu cel mai scăzut consum de droguri, situându-se pentru majoritatea drogurilor sub media europeana, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale Antidrog.

Un capitol la care stăm bine: România se numără printre ţările europene cu cel mai scăzut consum de droguri

Potrivit raportului prezentat, marţi, de Agenţia Naţională Antidrog (ANA). "Raportul european privind drogurile 2016: Tendinţe şi evoluţii", a fost organizat cu ocazia conferinţei de lansare a "Raportului european privind drogurile 2016", susţinută la Lisabona de către Agenţia pentru Droguri a Uniunii Europene (EMCDDA).

Potrivit raportului, deşi consumul de canabis a înregistrat o creştere semnificativă în rândul populaţiei generale (15-64 de ani) faţă de ultimul studiu realizat în 2013, România se situează sub media europeană în ceea ce priveşte consumul de droguri. În ţara noastră, cât şi în celelalte state membre UE, canabisul este cel mai consumat drog, mai ales în rândul tinerilor. Pentru prima oară, canabisul este pe acelaşi loc cu heroina în ceea ce priveşte cererea de tratament ca urmare a consumului de droguri. Pe piaţa drogurilor se remarcă o creştere a cantităţii de canabis, în timp ce numărul capturilor la nivel stradal creşte de la an la an.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-capitol-la-care-stam-bine-romania-se-numara-printre-tarile-europene-cu-cel-mai-scazut-consum-de-droguri-15411411
15411411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.