Un asteroid va trece luni la mica distanta de Terra

Postat la 25 iunie 2011 17 afişări

Specialistii de la NASA au anuntat ca un asteroid descoperit recent, denumit 2011 MD, va trece la mica distanta de Terra, luni, insa aceasta apropiere nu prezinta niciun motiv de ingrijorare, deoarece nu exista riscul unei coliziuni.

Potrivit Near-Earth Object Program Office, lansat de NASA, asteroidul 2011 MD va trece la o distanta de 7.500 de mile (12.000 de kilometri) de Terra, deasupra partii de sud a Oceanului Atlantic, in jurul orei 6.30 (ora locala, n.r.), informeaza huffingtonpost.com.Desi acest asteroid va trece destul de aproape de Terra, el nu detine recordul in ceea ce priveste apropierea de planeta noastra. La inceputul acestui an, un asteroid de mici dimensiuni a trecut la o distanta mult mai mica de Terra - 3.400 de mile (5.471 de kilometri).

Asteroidul 2011 MD are o lungime de 33 de picioare (10 metri) si a fost descoperit in aceasta saptamana cu ajutorul unui telescop amplasat in statul american New Mexico. Oamenii de stiinta spun ca asteroizi de aceste dimensiuni trec prin apropierea Pamantului in medie la fiecare sase ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asteroid,
Terra,
NASA
/actualitate/un-asteroid-va-trece-luni-la-mica-distanta-de-terra-8386644
8386644
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.