Un aliat al cancelarului german a propus formarea unui club al ţărilor elitiste din zona euro care exclude Franţa

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 04 aprilie 2013 14 afişări

Germania ar trebui să formeze o alianţă cu celelalte ţări din zona euro care încă mai au rating maxim, Olanda, Finlanda şi Luxemburg, pentru „a apăra cultura stabilităţii“ în uniunea monetară, a afirmat Hans Michelbach, preşedintele comisiei financiare a parlamentului german şi membru al unei formaţiuni din coaliţia de guvernare condusă de cancelarul Angela Merkel.

Un aliat al cancelarului german a propus formarea unui club al ţărilor elitiste din zona euro care exclude Franţa

Germania ar trebui să formeze o alianţă cu celelalte ţări din zona euro care încă mai au rating maxim, Olanda, Finlanda şi Luxemburg, pentru „a apăra cultura stabilităţii“ în uniunea monetară, a afirmat Hans Michelbach (foto), preşedintele comisiei financiare a parlamentului german şi membru al unei formaţiuni din coaliţia de guvernare condusă de cancelarul Angela Merkel.

„Prin pachetul de ajutor stabilit pentru Cipru s-a dovedit că ţări precum Germania, Olanda şi Finlanda, dacă lucrează împreună, pot forţa un curs strict spre stabilitate“, a spus Michelbach, citat de publicaţia germană Handelsblatt. Marele pierzător al acestui club al „elitelor“ este Franţa, notează publicaţia franceză La Tribune.

Politicianul a cerut o colaborare mai strânsă între ţările cu rating de top „AAA“ din zona euro pentru „întărirea încrederii cetăţenilor şi investitorilor în moneda unică“. El a propus ca şi Luxemburg, de asemenea un stat care şi-a păstrat ratingul maxim, dar care urmează un model economic criticat de Germania, bazat pe un sistem bancar exagerat de mare în raport cu economia reală, să participe mai activ la promovarea stabilităţii.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-aliat-al-cancelarului-german-a-propus-formarea-unui-club-al-tarilor-elitiste-din-zona-euro-care-exclude-franta-10712950
10712950
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.