Un al treilea front în Israel? Cisiordania fierbe

Postat la 20 octombrie 2023 56 afişări

Un al treilea front în Israel? Cisiordania fierbe

Violenţele din Cisiordania ocupată au crescut de când Israelul a început acţiunile împotriva Hamas din Fâşia Gaza şi luptele cu Hezbollah la graniţa cu Liban, alimentând temerile că acest teritoriu palestinian fierbinte ar putea deveni un al treilea front într-un război mai amplu.

Israelul duce un război împotriva grupului terorist Hamas în enclava palestiniană Gaza, dar soldaţii şi coloniştii israelieni s-au retras din Gaza în 2005. Israelul ocupă în continuare Cisiordania, capturată împreună cu Gaza în războiul din 1967 din Orientul Mijlociu, relatează Reuters.

Hamas, care controlează Gaza, a ucis peste 1.400 de persoane într-un atac surpriză în Israel la 7 octombrie, ceea ce a provocat un bombardament israelian care a ucis 3.500 de persoane în Gaza. Israelul pregăteşte un atac terestru la scară largă asupra Gaza pentru a distruge Hamas.

Ţările occidentale care sprijină Israelul se tem de un război mai amplu care ar deschide Libanul, cu gruparea Hezbollah, susţinută de Iran, ca un al doilea front şi Cisiordania ca ceea ce mass-media israeliene numesc un potenţial al treilea front.

Confruntările dintre soldaţii israelieni, colonişti şi palestinieni au devenit deja mortale. Peste 70 de palestinieni au fost ucişi în violenţele din Cisiordania începând cu 7 octombrie, iar Israelul a arestat peste 800 de persoane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
israel,
cisiordania,
front

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.