Umbra lui Mircea. La ANI

Postat la 30 ianuarie 2011 13 afişări

Vizata de concluziile nefavorabile ale unui control de la Curtea de Conturi, Agentia Nationala pentru Integritate a gasit de cuviinta sa arunce o fumigena in fata presei, declarandu-i incompatibili pe parlamentarii Mircea Cinteza (PDL) si Mircea Diaconu (PNL).

Motivul tine de faptul ca ambii au ocupat functii in alte institutii - Diaconu ca director al Teatrului Nottara, Cinteza ca sef al mai multor sectii ale Spitalului Universitar Bucuresti, in conditiile in care, potrivit legii, calitatea de deputat sau de senator este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al guvernului.

Doar ca, potrivit interpretarii juristilor din exteriorul ANI, situatia celor doi parlamentari nu ar fi necesitat interventia ANI, fiindca eventualele lor conflicte de interese au fost deja avizate potrivit legii in comisiile juridice ale camerelor din care fac parte. S-a reusit insa astfel aducerea in atentie a problemelor interne de la ANI, pe care Curtea de Conturi o acuza de nereguli in procedurile de achizitii publice, iar conducerea actuala ar putea fi obligata sa returneze fonduri publice folosite incorect.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/umbra-lui-mircea-la-ani-7932500
7932500
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.