Ultimatumul dat de Merkel britanicilor: e o ameninţare fără precedent

Postat la 19 mai 2017 1407 afişări

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că Marea Britanie va plăti scump dacă limitează numărul emigranţilor pe care îi primeşte, ca urmare a Brexit.

Ultimatumul dat de Merkel britanicilor: e o ameninţare fără precedent

Merkel a spus că o astfel de politică ar deveni repede un obstacol pentru cele 27 de state care rămân membre ale Uniunii.

Reacţia lui Merkel vine ca urmare a unor declaraţii ale Theresei May, care a spus că Marea Britanie vrea să recâştige controlul asupra numărului de persoane care emigrează, iar asta prin eliminarea dreptului la liberă circulaţie în interiorul UE.

Michel Barnier, negociatorul-şef al UE pentru Brexit, a infirmat zvonurile potrivit cărora Marea Britanie ar avea o notă de plată de 100 de miliarde de euro în urma ieşirii din Uniunea Europeană. Acesta a spus că respectivele consecinţe financiare vor fi calculate în funcţie de data efectivă a Brexitului şi de metodologia urmată în acest sens. "Consiliul European va lucra alături de britanici, într-un mod calm, pentru a ajunge la un numitor comun", a spus Barnier.

52% dintre britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, în cadrul referendumului desfăşurat în luna iunie a anului trecut.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.