Ultima cascadorie a lui Elon Musk s-ar putea sfârşi prost : După ce CEO-ul Tesla a renunţat la preluarea Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, compania îşi adună forţele pentru a îl aduce în faţa instanţei. Cum s-ar putea termina scandalul

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 11 iulie 2022 693 afişări

Ultima cascadorie a lui Elon Musk s-ar putea sfârşi prost : După ce CEO-ul Tesla a renunţat la preluarea Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, compania îşi adună forţele pentru a îl aduce în faţa instanţei. Cum s-ar putea termina scandalul

Recent, Elon Musk a anunţat că nu mai vrea să cumpere Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari, într-un acord stabilit anterior cu oficialii companiei. Decizia miliardarului a atras furia reprezentaţilor platformei care au decis să-l dea în judecată şi să-l oblige să încheie tranzacţia, scrie Bloomberg.

Twitter i-a luat de partea sa pe cei de la Wachtell, Lipton, Rosen&Katz, o firmă de avocatură foarte recunoscută pentru succesele sale în procesele privind fuziunile şi achiziţiile de companii, pentru a-şi asigura victoria împotriva lui Musk.

CEO-ul Tesla i-a angajat pe cei de la Quinn Emanuel Urquhart&Sullivan LLP, o firmă de avocatură care i-a adus victoria miliardarului în 2019, într-un caz de defăimare. Totodată, avocaţii firmei îl reprezintă într-un proces aflat încă în desfăşurare pornit de o parte de acţionarii Tesla împotriva lui Elon Musk.

La o primă privire, în cazul acestui proces Twitter deţine avantajul pentru că prin cooperarea cu Wachtell, Lipton, Rosen&Katz, compania are acces la nume grele din avocatură precum Bill Savitt şi Leo Strine, care a ocupat funcţia de cancelar al Curţii din Delaware, acolo unde va fi audiat cazul.

Delaware este casa a peste jumătate dintre companiile publice din SUA şi a peste 60% din firmele intrate în indicele Fortune 500. Judecătorul şi experţii în dreptul afacerilor din cadrul Cancelariei Delaware audiază cazurile însă nu pot acorda daune punitive.

Majoritatea disputelor privind funziunile şi achiziţiile de companii care au ajuns în faţa Cancelariei s-au finalizat prin încheierea unor înţelegeri, neavând un câştigător şi un învins. Totodată, Cancelaria este recunoscută pentru faptul că respinge iniţiativele de abandon în cazul acordurilor de fuziune.

În cazul fuziunilor, există un precedent care a avut loc în anii 2000, privind renunţarea la un acord de fuziune, care ar putea dicta ce se va întâmpla în scenariul Musk vs Twitter. Pe scurt, în 2000 Cancelaria a respins încercarea unei companii de a renunţat la un acord de achiziţie şi a decis că aceasta trebuie să finalizeze o fuziune de 3,2 miliarde de dolari.

Elon Musk şi-a motivat decizia de a renunţa la acordul pentru Twitter, susţinând că platforma a denaturat datele utilizatorilor. Preşedintele Twitter a reacţionat imediat şi a jurat că-l va aduce pe CE0-ul Tesla în faţa instanţei.

După anunţul miliardarului acţiunile Twitter au scăzut cu 5%, ajungând la 36,81 dolari pe acţiune.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.