UiPath pierde 1,6 mld. dolari capitalizare după rezultatele pe T2/2022 şi ajunge la 7 mld. dolari. Acţiunile scad cu 20% la 12 dolari, minim istoric

Autor: Liviu Popescu Postat la 07 septembrie 2022 45 afişări

UiPath pierde 1,6 mld. dolari capitalizare după rezultatele pe T2/2022 şi ajunge la 7 mld. dolari. Acţiunile scad cu 20% la 12 dolari, minim istoric

Cu 20% scădeau miercuri după-amiază acţiunile UiPath (simbol bursier PATH), în cea mai slabă şedinţă de tranzacţionare de la listarea companiei din primăvara anului trecut, în contextul unor rezultate financiare care nu au fost pe placul investitorilor şi ca urmare a tăierii unor previziuni pentru restul anului. Astfel acţiunile PATH se tranzacţionau miercuri la 12,5 dolari pe unitate, ceea ce îi oferă companiei condusă de Daniel Dines o capitalizare 6,8 mld. dolari.

Spre comparaţie la începutul anului 2022 acţiunile PATH se tranzacţionau la circa 40-45 de dolari, ceea ce până astăzi înseamnă un declin de circa 72%. Pe de altă parte, din prima şedinţă de tranzacţionarea, cea din 21 aprilie 2021 când preţul de închidere a fost de 69 de dolari, UiPath a pierdut 83%.

UiPath a raportat pe 6 septembrie 2022 rezultatele financiare pentru al doilea trimestru, respectiv lunile aprilie, mai, iunie, potrivit calendarului american de raportări. Astfel UiPath a avut venituri de 242 mil. dolari în aceste trei luni, faţă de 195,5 mil. dolari în aceeaşi perioadă din 2021, în timp ce pierderile au fost de 120 mil. dolari, mai mari cu 20 mil. dolari faţă de T2/2021.

“Suntem încântaţi să anunţăm că ARR (rata anuală de reînnoire a abonamentelor  n.red) a depăşit 1 miliard de dolari în al doilea trimestru al anului fiscal 2023, ajungând la 1,043 miliarde de dolari, atingând această bornă importantă în doar şapte ani. Sunt mândru de compania pe care am construit-o şi de angajamentul nostru de nezdruncinat faţă de inovaţie, inclusiv de viitoarea versiune a platformei, pe care o vom prezenta la conferinţa noastră pentru utilizatori, FORWARD 5, la sfârşitul acestei luni", spune Daniel Dines, co-fondator şi co-director executiv al UiPath.

Robert Enslin, co-director executiv al UiPath, a adăugat: "Piaţa evoluează, iar UiPath deschide calea cu platforma noastră end-to-end care acoperă întregul ciclu de viaţă al automatizării. Pentru a valorifica oportunitatea semnificativă care se află în faţa noastră, repoziţionăm strategic compania pentru a ridica nivelul conversaţiilor cu clienţii, a vinde rezultate de afaceri şi a ajuta organizaţiile să realizeze beneficiile transformaţionale ale automatizării. Credem cu tărie că aceste schimbări ne vor poziţiona atât pentru creştere, cât şi pentru profitabilitate."

Pentru al treilea trimestru fiscal 2023, UiPath se aşteaptă la venituri în intervalul de 243 milioane de dolari până la 245 milioane de dolari, ARR în intervalul de la 1.091 milioane de dolari la 1.093 milioane de dolari la 31 octombrie 2022, pierdere operaţională non-GAAP în intervalul de la (30) milioane de dolari la (25) milioane de dolari

"Am oferit un al doilea trimestru fiscal 2023 solid, în ciuda creşterii vânturilor de front din FX şi a incertitudinii macro. În timp ce amprenta noastră globală este un atu pentru afacere, aceasta ne expune la volatilitatea valutară şi macroeconomică, ceea ce se reflectă atât în rezultatele noastre din al doilea trimestru fiscal, cât şi în perspectivele noastre financiare pentru al treilea trimestru fiscal şi pentru întregul an 2023", spune Ashim Gupta, directorul financiar al UiPath.

Pentru întregul an fiscal 2023, UiPath se aşteaptă la venituri în intervalul de la 1.002 milioane de dolari la 1.007 milioane de dolari, ARR în intervalul de la 1.153 milioane de dolari la 1.158 milioane de dolari la 31 ianuarie 2023, pierdere operaţională non-GAAP de aproximativ (15) milioane de dolari.​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
pierdere,
capitalizare,
rezultate,
istoric,
minim

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.