UE şi Japonia au semnat un acord comercial masiv care sfidează protecţionismul promovat de SUA

Postat la 17 iulie 2018 73 afişări

Uniunea Europeană şi Japonia au semnat marţi un amplu acord comercial ce va crea o zonă de liber schimb în care locuiesc aproximativ 600 de oameni şi care generează aproape o treime din PIB-ul global, informează presa internaţională.

UE şi Japonia au semnat un acord comercial masiv care sfidează protecţionismul promovat de SUA

Acordul comercial prevede eliminarea a 99% din taxele vamale care costă anual companiile europene şi nipone aproximativ 1 miliard de euro.

Potrivit Comisiei Europene, Acordul de Parteneriat Economic UE-Japonia este cel mai amplu tratat comercial negociat vreodată de Uniunea Europeană.

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a declarat după semnarea formală a acordului că cele două puteri economice "trimit un mesaj clar că se opun împreună protecţionismului".

La rândul său, premierul nipon Shinzo Abe a declarat că acordul "arată lumii voinţa politică neclintită a Japoniei şi a UE de a călăuzi lumea ca nişte campioni ai comerţului liber într-un moment în care protecţionismul s-a răspândit".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.