UE investigheaza 16 banci in legatura cu piata asigurarii datoriilor impotriva riscului de neplata

Postat la 29 aprilie 2011 13 afişări

Autoritatile de reglementare din Uniunea Europeana (UE) au deschis doua investigatii antitrust impotriva a 16 mari banci de investitii privind piata asigurarii datoriilor impotriva riscului de neplata (credit default swap - CDS).

Investitorii folosesc piata CDS-urilor pentru a profita de o eventuala intrare in incapacitate de plata a unor state. Comisia Europeana a anuntat, vineri, ca va analiza daca 16 banci de investitii si firma Markit, furnizor de informatii in domeniu, au conspirat sau au abuzat de pozitia dominanta pe piata. In acelasi timp, executivul UE a deschis actiuni impotriva a noua din cele 16 banci si a companiei ICE Clear Europe, detinuta de operatorul bursier InterContinental Exchange, pentru a analiza daca tarifele preferentiale oferite de ICE bancilor respective au afectat competitorii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ancheta,
UE,
investigatie,
asigurari,
risc,
neplata
/actualitate/ue-investigheaza-16-banci-in-legatura-cu-piata-asigurarii-datoriilor-impotriva-riscului-de-neplata-8205843
8205843
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.