UE ar putea opri finanţarea de proiecte în Rusia de către BERD şi BEI

Postat la 03 iulie 2014 27 afişări

Statele UE analizează oprirea finanţării de proiecte în Rusia de către BERD şi BEI ca formă de presiune asupra autorităţilor de la Moscova, cu scopul de a pune capăt conflictului din Ucraina.

UE ar putea opri finanţarea de proiecte în Rusia de către BERD şi BEI

 Ţările membre iau în calcul mai multe scenarii pentru a opri finanţarea unor noi proiecte de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), au spus sursele, au declarat doi oficiali europeni pentru Bloomberg.

Rusia este cel mai mare beneficiar de finanţări din partea BERD, cu 1,8 miliarde de euro (2,5 miliarde de dolari) în ultimul an. Proiectele recente includ un împrumut pentru conducte, achiziţia unei participaţii minoritare la un dezvoltator imobiliar, precum şi un credit pentru un lanţ de magazine.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ue-ar-putea-opri-finantarea-de-proiecte-in-rusia-de-catre-berd-si-bei-12881554
12881554
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.