Ponta, după revizuirea datelor privind creşterea economică: INS-ul a greşit

Postat la 02 iulie 2014 89 afişări

Institutul Naţional de Statistică (INS) a comunicat Guvernului că a greşit cifrele privind creşterea economică pentru primul trimestru al acestui an, a declarat premierul Victor Ponta, după ce INS a anunţat că a revizuit în scădere produsul intern brut estimat şi în creştere avansul economic.

Ponta, după revizuirea datelor privind creşterea economică: INS-ul a greşit

 "E un început de lună foarte bun. INS-ul ne-a spus că a greşit, nu e 3,8 creşterea economică, e chiar 3,9. Avem o creştere a consumului, ceea ce înseamnă că oamenii încep să aibă din nou încredere şi toate măsurile pe care le avem de la 1 iulie, şi pe partea economică, dar şi pe partea socială, sunt foarte bine recepţionate", a spus Ponta în şedinţa de guvern.

Institutul Naţional de Statistică a revizuit în scădere cu 1,23 miliarde lei PIB estimat pentru primul trimestru, de la 127,62 miliarde lei la 126,38 miliarde lei, şi în creştere avansul economic de la 3,8% la 3,9%, susţinut de valoarea adăugată brută totală, care şi-a mărit contribuţia cu 0,1 puncte.

Produsul Intern Brut, serie brută, estimat pentru trimestrul I 2014 a fost de 126,38 miliarde lei preţuri curente, în creştere - în termeni reali - cu 3,9% faţă de trimestrul I 2013, potrivit datelor provizorii revizuite transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-dupa-revizuirea-datelor-privind-cresterea-economica-ins-ul-a-gresit-12877149
12877149
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.