UE a transmis din nou Guvernului Boris Johnson că Acordul Brexit nu va fi renegociat

Postat la 01 august 2019 81 afişări

Uniunea Europeană i-a transmis, joi, noului consilier guvernamental britanic pentru Afaceri Europene, David Frost, că Acordul Brexit nu va fi renegociat, informează site-ul agenţiei Associated Press.

UE a transmis din nou Guvernului Boris Johnson că Acordul Brexit nu va fi renegociat

Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat că David Frost a avut "întrevederi de prezentare" cu oficiali de la Bruxelles.

"Ambele părţi au reiterat poziţiile privind Brexit. Acordul nu va fi renegociat", a afirmat Mina Andreeva.

În urmă cu o săptămână, Jean-Claude Juncker, preşedintele în funcţie al Comisiei Europene, i-a transmis noului premier britanic Boris Johnson că Uniunea Europeană nu va renegocia Acordul Brexit elaborat cu Marea Britanie.

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acord,
refuz,
uniunea europeana,
guvern

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.