UE a importat jucării de peste 7 miliarde de euro şi a exportat de 1,5 miliarde de euro în 2016

Postat la 05 decembrie 2017 57 afişări

Uniunea Europeană a importat jucării în valoare de 7,2 miliarde de euro, în 2016, China fiind principala sursă de unde s-au importat jucării (85%), exporturile valorând doar 1,5 miliarde de euro, potrivit unor date publicate marţi într-un raport al Eurostat.

UE a importat jucării de peste 7 miliarde de euro şi a exportat de 1,5 miliarde de euro în 2016

Exporturile Uniunii Europene (UE) către ţările care nu fac parte din blocul comunitar sunt de cinci ori mai mici decât importurile din ţările care nu fac parte din UE. În 2016, jucăriile importate de UE valorau aproape 7,2 miliarde de euro, iar exporturile doar 1,5 miliarde de euro către ţările non-UE. Valoarea jucăriilor importate în UE a crescut cu aproape 70% în ultimii zece ani.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.