Udrea: Nu doresc să mai amestec Justiţia în scandalul dintre mine şi generalul Coldea de la SRI

Autor: Alina Novaceanu Postat la 04 februarie 2015 35 afişări

Deputatul Elena Udrea a declarat, miercuri, că nu doreşte să mai amestece justiţia în scandalul dintre ea şi generalul Coldea de la SRI şi că nu acuză pe nimeni din justiţie, adăugând că este dreptul procurorilor să ancheteze un fost ministru, inclusiv pe ea.

”Nu doresc să mai amestec justiţia în scandalul dintre mine şi generalul Coldea, de la SRI. Nu mai vreau să fac acest lucru”, a afirmat Udrea, după şedinţa comisiei juridice care a avizat favorabil solicitarea DNA de începere a urmăririi sale penale în dosarul ”Gala Bute”.

Udrea a spus că a cerut membrilor comisiei juridice să voteze favorabil solicitarea DNA şi că nu va ataca niciodată justiţia.

”Am văzut tactica celor care încearcă să răspundă acuzaţiilor pe care eu le-am adus generalului Coldea. Este o tactică prin care încearcă să mă decredibilizeze: Udrea atacă justiţia, Udrea atacă SRI. În nici într-un caz Udrea nu va ataca niciodată justiţia, nu atac SRI, vorbesc despre un om”, a mai arătat Udrea, adăugând că este dreptul procurorilor să cerceteze, să ancheteze un fost ministru, inclusiv pe ea.

Ea a mai spus că nu doreşte să discute despre fondul cauzei sale pentru că nu o cunoaşte şi se află şi sub control judiciar, adăugând că nu a vorbit cu foştii săi colegi, nici cu Adriean Videanu, nici cu Ion Ariton.

Întrebată cum arată o zi din viaţa ei, Udrea a răspuns: ”Nu chiar aşa ca înainte, să ştiţi”. Udrea a adăugat că o are alături pe mama ei şi familia.

Comisia juridică a avizat favorabil miercuri solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a deputatului Elena Udrea, cu 20 de voturi "pentru", un vot ”împotrivă”, o abţinere şi un vot anulat.

Deputatul PMP Elena Udrea este urmărită penal în dosarul Microsoft, pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni. Elena Udrea este sub control judiciar din 29 ianuarie până în 29 martie.

Pe de altă parte, în dosarul "Gala Bute", Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut luni aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, fiind suspectată de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UDREA,
JUSTIŢIE,
COLDEA
/actualitate/udrea-nu-doresc-sa-mai-amestec-justitia-in-scandalul-dintre-mine-si-generalul-coldea-de-la-sri-13803158
13803158
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.