Un angajat al Băncii Transilvania este suspectat că a făcut transferuri ilegale de bani din contul unei firme

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 04 februarie 2015 159 afişări

Un angajat al unei bănci este cercetat penal de procurorii DIICOT Olt, fiind acuzat că, împreună cu mai multe persoane, a accesat ilegal contul curent al unei firme, deschis la banca la care bărbatul lucra, de unde a făcut transferuri ilegale de bani, prejudiciul fiind de 400.000 de lei.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii acestei structuri şi ofiţerii de la combaterea criminalităţii organizate au făcut, miercuri, şapte percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme, într-un dosar privind activitatea unei grupări infracţionale suspectate de operaţiuni financiare frauduloase, fals în înscrisuri private şi uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic.

Anchetatorii suspectează că în perioada 2 februarie - 29 octombrie 2014 din contul curent al S.C. Agromec Sistem S.R.L. deschis la Banca Transilvania membrii grupării au făcut transferuri de sume importante de bani, fără acceptul reprezentanţilor societăţii, suma totală scoasă ilegal din contul acestei firme fiind de 400.000 de lei.

De asemenea, un angajat al acestei bănci este suspectat că a accesat fără drept datele informatice ale băncii şi a folosit un card de credit falsificat care a fost emis pe numele societăţii păgubite şi cu ajutorul căruia a extras de la diverse bancomate din Slatina şi Bucureşti atât disponibilul de credit în valoare de 10.000 de lei, în luna februarie 2014, dar şi sumele pe care el le-a transferat din conturile societăţii pe contul aferent acestui card de credit.

În urma percheziţiilor de miercuri, zece persoane ar urma să fie duse la sediul DIICOT Olt pentru audieri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANGAJAT BANCĂ,
FRAUDE,
/actualitate/un-angajat-al-bancii-transilvania-este-suspectat-ca-a-facut-transferuri-ilegale-de-bani-din-contul-unei-firme-13802854
13802854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.