UDMR pierde Legea educatiei. Cine a tradat la Curtea Constitutionala

Postat la 04 noiembrie 2010 9 afişări

Pentru a doua oara in decurs de un an, Curtea Constitutionala (CC) respinge asumarea Guvernului pe Legea educatiei, executivul primind de aceasta data lectia ca nu-si poate angaja raspunderea pe un proiect ce se afla deja in dezbatere parlamentara.

UDMR pierde Legea educatiei. Cine a tradat la Curtea Constitutionala

Pe langa faptul ca anuleaza planurile cabinetului Boc, care a incercat sa impuna prevederi controversate precum schimbarea modului de alegere a rectorilor si a consiliilor de administratie ale scolilor, decizia Curtii arunca in aer coalitia PDL-UDMR. Cum trecerea Legii educatiei prin asumare directa era singura sansa de a-si vedea aprobate prevederile privind predarea istoriei si a geografiei in limba materna, UDMR se pregateste de noi discutii cu PDL pentru ramanerea la guvernare.

Oficial, presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca se va conforma deciziei CC, preconizand negocierile spatamana viitoare: "In coalitie va trebui sa discutam. Eu am convocat, convoc conducerea UDMR, Consiliul Permanent al UDMR pentru luni, tot luni voi avea o intrevedere cu grupurile parlamentare, intre timp vom avea consultari si cu altii din UDMR si in zilele urmatoare incercam sa ajungem la o concluzie".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/udmr-pierde-legea-educatiei-cine-a-tradat-la-curtea-constitutionala-7690531
7690531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.