Ucraina: populaţia este nemulţumită de numărul în creştere al civililor trimişi pe front

Autor: Petru Mazilu Postat la 23 iunie 2022 252 afişări

Frustrarea creşte în Ucraina, în timp ce autorităţile continuă să trimită civili fără experienţă pe linia frontului, pentru a lupta cu militarii ruşi, relatează NBC.

Ucraina: populaţia este nemulţumită de numărul în creştere al civililor trimişi pe front

În timp ce numărul morţilor din Ucraina continuă să crească, membrii familiilor celor care luptă împotriva ruşilor s-au declarat supăraţi că cei dragi, fără experienţă militară, sunt trimişi pe front

Viktoriia Bilan-Rashchuk are 43 de ani şi locuieşte în Kiev. Soţul ei a fost trimis în oraşul Severodonetsk din estul ţării fără a avea experienţă militară. Ea povesteşte că a strâns bani pentru a trimite diferite echipamente unităţii soţului ei, bombardată intens de ruşi.

Femeia a mai spus că este „pregătită să protesteze" faţă de situaţia din ţară.

„Guvernul nu face suficient pentru a-i sprijini. Cu cât durează mai mult, cu atât mai mulţi oameni se vor supăra", a declarat Bilan-Rashchuk pentru NBC.

La începutul acestei luni, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina pierde până la 100 de soldaţi pe zi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
civili,
front

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.