Ucraina are un nou erou care bagă spaima în soldaţii ruşi: Căpitanul HIMARS. Un clip a devenit viral după atacul cu rachete de la Makiivka

Autor: Iulian Moşneagu Postat la 05 ianuarie 2023 39 afişări

Ucraina are un nou erou care bagă spaima în soldaţii ruşi: Căpitanul HIMARS. Un clip a devenit viral după atacul cu rachete de la Makiivka

Ucraina profită de cea mai mortală lovitură împotriva soldaţilor ruşi de până acum în război pentru a avertiza inamicul că nu este în siguranţă în bazele din spatele liniilor de front, în timp ce ruşii se întorc împotriva comandanţilor lor din cauza amplorii atacului cu rachete împotriva unei clădiri din Makiivka, în estul Ucrainei.

La 1 ianuarie, Ucraina a lovit o bază Makiivka din regiunea Doneţk. Centrul de comunicare strategică al forţelor armate ucrainene a afirmat că lovitura a ucis 400 de persoane şi a rănit 300 de soldaţi ruşi recent mobilizaţi. 

Miercuri, Ministerul rus al Apărării a estimat numărul morţilor ruşi la 89. Este pentru prima dată când ministerul rus a recunoscut oficial moartea atâtor soldaţi într-un singur atac de la începutul invaziei la scară largă a Ucrainei, la 24 februarie.

Apariţia unui nou erou: Căpitanul HIMARS

Centrul de comunicare strategică al forţelor armate a postat un videoclip de pe un canal anonim numit Capitan Himars. În videoclip, un soldat stă nu departe de o baterie de rachete HIMARS în timp ce trage şi le propune soldaţilor ruşi care vor să se întoarcă acasă în viaţă să îi trimită coordonatele vehiculelor militare ruseşti, ale depozitelor de arme şi ale posturilor de comandă. "Dacă îmi daţi asta, nu voi viza bazele soldaţilor, voi distruge doar artileria, armele şi combustibilul. Atunci nimeni nu vă va trimite în ofensivă. Îţi vei salva propria viaţă şi vieţile prietenilor tăi", spune soldatul, acoperit de praful de la tirul de rachete, conform POLITICO.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
capitan,
himars,
clip,
soldati,
atac,
rachete,
rusia,
razboi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.