Ucraina ar putea renunţa la alfabetul chirilic

Postat la 06 martie 2014 79 afişări

Comisia specială a Parlamentului ucrainean care redactează noua lege privind folosirea limbilor minorităţilor în Ucraina examinează ideea renunţării treptate la alfabetul chirilic, susţine o sursă apropiată dezbaterilor pe această temă.

Ucraina ar putea renunţa la alfabetul chirilic

 "Unii dintre membrii comisiei folosesc anumite subtrefugii în vederea adăugării unei clauze care să prevadă abandonarea treptată a alfabetului chirilic în Ucraina şi înlocuirea cu alfabetul latin", relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

Parlamentul de la Kiev a abrogat la 23 februarie legea privind folosirea limbilor minorităţilor din Ucraina, adoptată în 2012 de fostul preşedinte Viktor Ianukovici. Această lege a permis minorităţilor din Ucraina să-şi folosească limba maternă în regiunile în care reprezentau cel puţin 10 la sută din populaţie. Legea a conferit limbii ruse statut de limbă regională în 13 din cele 27 de regiuni administrative ale Ucrainei, inclusiv la Kiev.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ucraina-ar-putea-renunta-la-alfabetul-chirilic-12209395
12209395
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.