"Ucis de indiferenţă". Un fotograf celebru a căzut pe o stradă din Paris si a murit după ce a suferit 9 ore întins pe trotuar fără să il ajute nimeni

Postat la 29 ianuarie 2022 1034 afişări

"Ucis de indiferenţă". Un fotograf celebru a căzut pe o stradă din Paris si a murit după ce a suferit 9 ore întins pe trotuar fără să il ajute nimeni

Consternare şi controversă în Franţa după moartea fotografului elveţian Renè Robert, 85 de ani, căzut pe o stradă aglomerată din Paris. „Ucis de indiferenţă”, este acuzaţia prietenului său, Michel Mompontet, pe Twitter, care a relatat incidentul.

În vârstă de 85 de ani, cunoscutul fotograf „a avut o criză de ameţeală şi a căzut. Neputând să se ridice, a stat imobilizat în frig timp de 9 ore, până când un bărbat fără adăpost a cerut ajutor. Prea târziu. Era hipotermic. În acele nouă ore, niciun trecător nu s-a oprit să verifice de ce bărbatul stătea întins pe trotuar”.

Accidentul s-a produs în Rue de Turbigo, între Place de la Republique şi Les Halles, o zonă foarte centrală a capitalei Franţei.

Mompontet a recunoscut că el însuşi de multe ori nu acordă atenţie oamenilor de pe stradă: „Înainte de a da lecţii sau de a acuza pe cineva, trebuie să adresez o mică întrebare care mă incomodează: sunt 100% sigur că m-aş fi oprit dacă aş fi găsit eu însumi un bărbat în jos?

Nu am întors niciodată spatele unui om fără adăpost?”.

După cum a confirmat Asociaţia Olivar, care lucrează de zeci de ani pentru persoanele fără adăpost, „mulţi oameni vorbesc despre povestea teribilă a lui Rene ‘Robert, dar realitatea este că aceasta este experienţa crudă şi zilnică a celor care trăiesc şi mor pe stradă”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cadere,
fotograf,
strada

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.