Turiştii străini veniţi în România preferă city break-urile şi circuitele de nişă

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 21 mai 2014 54 afişări

Turiştii străini veniţi în România preferă city break-urile şi circuitele de nişă

Anul trecut 1,7 milioane de turişti străini au vizitat România. Aceştia au petrecut 3,5 milioane de nopţi în ţara noastră, de 4 ori mai puţin decât în Bulgaria (14,3 milioane de înnoptări), de 3,5 ori mai puţin decât în Ungaria (12,3 milioane de înnoptări), de 6 ori mai puţin decât în Cehia (20,8 milioane de înnoptări) şi de 22 de ori mai puţin decât în Austria (78,1 milioane de înnoptări).

Vizitatorii străini au cheltuit în România 4,79 de miliarde de lei (echivalentul a 1,08 miliarde de euro, respectiv  635,29 de euro de persoană). Turiştii străini reprezintă doar 18% din piaţa turistică a României, faţă de 67% în Bulgaria, 49% în Ungaria, 53% în Cehia şi 71% în Austria. Statele din care vin cei mai mulţi turişti, potrivit înregistrărilor la punctele de frontier, sunt Ungaria, Bulgaria, Germania, Italia, Polonia şi Austria", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

”Dacă autorităţile ar recunoaşte incomingul ca activitate de export de servicii, numărul turiştilor străini veniţi în România ar creşte şi am putea ajunge de la 2% din PIB la  6% - nivelul de potenţial estimat de World Tourism & Travel Council în cazul ţării noastre", declară Lucia Nora Morariu, preşedinte al ANAT.

În scopul de a atrage mai mulţi turişti străini în România, autorităţile au deschis birouri de promovare la Tokyo şi Bruxelles.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/turistii-straini-veniti-in-romania-prefera-city-break-urile-si-circuitele-de-nisa-12641428
12641428
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.