Turcia: Garanti BBVA şi Türk Telekom sunt afectate de atacuri cibernetic

Autor: Departamentul Economic Postat la 28 octombrie 2019 165 afişări

Turcia: Garanti BBVA şi Türk Telekom sunt afectate de atacuri cibernetic

În Turcia, banca Garanti BBVA şi compania de telecomunicaţii Türk Telekom sunt afectate de atacuri cibernetice care au început pe 27 octombrie, anunţă publicaţia Hurriyet. 

"Ne-am confruntat cu un cyberattack la care echipele noastre de securitate cibernetică au răspuns imediat şi au fost respinse", a declarat Yusuf Kıraç, responsabilul tehnologic principal la Türk Telekom, într-o declaraţie din 28 octombrie.

„Serviciile noastre funcţionează normal. În ceea ce ne priveşte, alţi operatori şi furnizori de servicii, care au fost vizaţi de atac, efectuează lucrările necesare”, a menţionat oficialul.

Garanti BBVA a emis luni o declaraţie către bursa din Istanbul, recunoscând că este una dintre companiile afectate.

„Ne confruntăm cu un atac de tip DDOS [Distributed Denial of Service] care vizează încetinirea sau blocarea accesului la serviciile de pe canalele noastre digitale”, a spus banca, menţionând că aceasta este o situaţie cu care se confruntă în diferite ţări şi instituţii.

Astfel de atacuri sporesc traficul de internet către companii, ducând la afectarea serviciilor.

Banca a adăugat lucrează împreună cu furnizorii de servicii de internet pentru a găsi o soluţie la această problemă.

„În timp ce acţiunile de până acum au rezolvat în mare măsură întreruperea accesului intern, întâmpinăm dificultăţi în a răspunde la cererile venite din străinătate”, se arată în declaraţie.

Banca a dat asigurări că nu există riscuri în ceea ce priveşte confidenţialitatea informaţiilor clienţilor şi securitatea financiară.

În România, Garanti Bank anunţă, într-o postare pe Facebook, că din cauza problemelor tehnice sunt indisponibile momentan internet si mobile banking, website-urile garantibank.ro si bonuscard.ro, precum si platile de e-commerce.

Clientii pot folosi în continuare cardurile emise de banca pentru a efectua plati, ATM-urile Garanti Bank sunt, de asemenea, functionale, iar toate serviciile puse la dispozitie in agentii sunt in continuare disponibile.

Comisionarea operaţiunilorefectuate în agenţii va fi conform tarifarii prin internet si mobile banking, precizează instituţia.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.