Turcia: Erdogan ascunde problemele ţării sub covor, care nu este unul fermecat. Economia a intrat probabil în recesiune

Postat la 21 februarie 2019 7867 afişări

Cererea internă s-a prăbuşit în Turcia, creditarea aflându-se în cădere liberă din 2018.

Turcia: Erdogan ascunde problemele ţării sub covor, care nu este unul fermecat. Economia a intrat probabil în recesiune

Datele statistice oficiale cu privire la PIB-ul Turciei nu vor fi publicate înainte de 11 martie, însă trei indicatori economici sugerează că economia a intrat în recesiune la sfârşitul anului trecut, potrivit Bloomberg Economics.

Indicatorii privitori la producţia industrială, creditul bancar şi PMI-ul din sectorul manufacturier sugerează o contracţie în trimestrul al patrulea, care ar urma după un declin de 1,1% în trimestrul trei. În plus, încrederea consumatorilor turci a scăzut pentru a treia lună consecutiv în februarie în pofida unei aprecieri cu 30% a lirei de la minimul atins anul trecut şi unui declin al inflaţiei de la maximele anterioare.

Încrederea pe februarie a atins 57,8, în scădere cu aproape o cincime faţă de februarie anul trecut şi cu 0,7% faţă de ianuarie, indicele revenind aproape de minimele din 2018, notează Financial Times.

Cererea internă s-a prăbuşit în Turcia, creditarea aflându-se în cădere liberă de anul trecut.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
economie,
intrare,
recesiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.