Cărţile de identitate vor fi ÎNLOCUITE. Se introduc noi elemente de SECURITATE

Postat la 20 februarie 2019 443 afişări

Cărţile de identitate ale cetăţenilor din UE vor fi modificate, urmând să beneficieze de elemente de securitate mai stricte.

Cărţile de identitate vor fi ÎNLOCUITE. Se introduc noi elemente de SECURITATE

Propunerea, care va duce la eliminarea în maxim 10 ani a actualelor documente de identitate, nu asigură temeiul legal pentru ca guvernele să-şi creeze noi baze de date, pentru aceasta fiind nevoie de o nouă legislaţie, aprobată la nivelul naţional.

 

UE introduce măsuri de securitate mai stricte pentru cărţile de identitate, pentru a reduce frauda de identitate, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

 

În data de 20 februarie, oficialii preşedinţiei române a Consiliului şi ai Parlamentului European au ajuns la un acord informal referitor la un regulament care va spori securitatea cărţilor de identitate ale cetăţenilor UE şi a documentelor de şedere eliberate cetăţenilor UE şi membrilor familiilor acestora care nu sunt cetăţeni ai UE. Acordul va fi transmis reprezentanţilor permanenţi la UE, spre confirmare, în numele Consiliului.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
identitate,
carti,
securitate,
elemente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.