Tudor Chirilă, despre incidentul dintre George Simion şi Virgil Popescu: „Violenţa devine carte de vizită şi modus operandi”

Postat la 08 februarie 2022 1384 afişări

Tudor Chirilă, despre incidentul dintre George Simion şi Virgil Popescu: „Violenţa devine carte de vizită şi modus operandi”

Artistul Tudor Chirilă a scris luni seara, pe pagina sa de Facebook, despre incidentul în care au fost implicaţi în Parlament liderul AUR, George Simion, şi ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Chirilă spune că Simion a făcut acest gest în mod conştient şi că acest lucru i-ar putea aduce un plus de voturi.

Mai mult, Tudor Chirilă se arată dezamăgit de faptul că astfel de gesturi au ajuns să fie făcute şi în Parlament.

„Când te duci să iei de gât un ministru şi să faci circ la tribuna Parlamentului ştii că vei fi filmat. Probabil că asta îţi doreşti, ca publicul tău să vadă cât de smardoi şi patriot eşti. Desigur, asta nu rezolvă problemele populaţiei sărace, nu cresc pensiile şi nu scad facturile, oamenii trântesc, eventual, o sudalmă de uşurare, dar problemele rămân acolo, clasa politică nu se emancipează, însă violenţa devine carte de vizită şi modus operandi. – Ai văzut bă ce i-a făcut lu’ ăla? Bine i-a făcut.

«Bătăuşia» şi smecheria de cartier mutate în Parlament nu produc reformă, ci eventual produc voturi. Problema e că cică societatea noastră condamnă (sanchi) violenţa, iar parlamentul legiferează împotriva ei, în şcoli se vorbeşte de campanii anti-bullying, însă copiii noştri dacă se uită la «modelele» din Parlament văd un episod ca cel de astăzi care face ca nimeni pe viitor să nu se mai indigneze la hărţuirea femeilor tot din parlament sau la limbaj suburban în faţa camerelor de luat vederi. Astea vor deveni comportamente acceptabile”, scrie Tudor Chirilă pe Facebook.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
incident,
tudor chirila

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.