Tsunamiul din Japonia: O cantitate fără precedent de materiale care au plutit în derivă a eşuat în Alaska

Postat la 23 mai 2012 11 afişări

O cantitate "fără precedent" de materiale care pluteau în derivă după tsunamiul care a afectat Japonia în martie 2011 a eşuat pe coastele din Alaska, au anunţat marţi activişti ecologişti, care erau pe punctul de a lansa o operaţiune de curăţare.

Numeroase obiecte plutitoare, precum bucăţi de polistiren sau geamanduri, au fost descoperite pe Insula Montague, la circa 190 de kilometri sud-est de Anchorage. Obiecte venind din Asia eşuează de mai mulţi ani pe coastele din Alaska, dar cantitatea înregistrată recent este "fără precedent", a afirmat Patrick Chandler, un reprezentant al organizaţiei ecologice Center for Alaskan Coastal Studies. "Nu am constatat niciodată până acum un asemenea număr", a adăugat el. "Înainte, găseam câteva zeci de geamanduri negre, utilizate în acvacultura japoneză (...). Acum găsim sute".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
tsunami,
resturi,
alaska
/actualitate/tsunamiul-din-japonia-o-cantitate-fara-precedent-de-materiale-care-au-plutit-in-deriva-a-esuat-in-alaska-9662433
9662433
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.