"Tsunami-ul" federalist loveşte Europa. De ce am trăi mai bine cu Statele Unite ale Europei decât fără ele?

Postat la 06 septembrie 2011 14 afişări

Preşedintele Băncii Central Europene, Jean-Claude Trichet, sugerează formarea unui guvern european şi nu vede decât soluţia federalizării Europei (Statele Unite ale Europei) ca răspuns la actuala criză sau la cele viitoare.

Fostul cancelar german, social-democratul Gerhard Schroder, pretinde, de-a dreptul, transformarea Comisiei Europene într-un veritabil guvern european şi federalizarea Uniunii Europene.

Săptămâna trecută, ministrul german de finanţe Wolfgang Schauble a adus în discuţie revizuirea Tratatul de la Lisabona (versiune consolidată a tratatelor Uniunii Europene), semnat în 2007 şi intrat în vigoare în 2009, pentru a da responsabililor de la Bruxelles o marjă mai mare de manevră în domeniul economic. Nu mai departe de acum trei săptămâni, preşedintele Traian Băsescu vorbea de Statele Unite ale Europei ca soluţie la păstrarea poziţiei Europei ca mare putere pe scena lumii.

Ultimul venit în clubul federaliştilor: italianul Mario Draghi care peste nici două luni va prelua fotoliul de şef al BCE şi care cere şi el modificarea Tratatului de la Lisabona, pe considerentul că nu pieţele, ci construcţia inadecvată a UE stă la baza ultimului val al crizei în zona euro.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tsunami-ul-federalist-loveste-europa-de-ce-am-trai-mai-bine-cu-statele-unite-ale-europei-decat-fara-ele-8704907
8704907
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.