Trupa Blur va lansa primul album de studio după o pauză de 12 ani, în luna aprilie

Autor: Florin Badescu Postat la 20 februarie 2015 32 afişări

Trupa britanică Blur va lansa primul ei album de studio după o pauză de 12 ani, "The Magic Whip", care va ajunge în magazine pe 27 aprilie, informează site-ul revistei New Musical Express.

Trupa britanică, alcătuită din Damon Albarn, Graham Coxon, Alex James şi Dave Rowntree, a făcut acest anunţ într-o conferinţă de presă organizată, joi, în restaurantul cu specific chinezesc The Golden Phoenix din Londra.

La acea conferinţă de presă, al cărei prezentator principal a fost Zane Lowe, un cunoscut jurnalist al postului BBC Radio 1, a participat şi producătorul noului album, Stephen Street.

Blur a înregistrat piesele pentru noul material discografic în doar cinci zile, într-un studio din Hong Kong, în mai 2013.

Blur, o trupă britanică de rock alternativ, a fost înfiinţată în Londra, în 1989, de solistul Damon Albarn, chitaristul Graham Coxon, basistul Alex James şi toboşarul Dave Rowntree. Grupul Blur a lansat primul lui album, "Leisure", în 1991 şi a devenit cunoscut pe plan internaţional pentru albumul "Parklife", lansat în 1994. Blur, care a experimentat mai multe stiluri muzicale de-a lungul anilor, a avut cel mai mare succes la mijlocul anilor '90, când presa britanică obişnuia să spună că este singurul rival adevărat al trupei Oasis.

După ce chitaristul Graham Coxon a părăsit trupa, Blur şi-a acordat o perioadă de pauză, între anii 2002 şi 2009, iar liderul grupului, Damon Albarn, a profitat pentru a-şi duce la capăt proiectele solo şi pentru a înfiinţa grupul "virtual" Gorillaz, care s-a bucurat de un succes uriaş.

Cel mai recent album al formaţiei Blur, intitulat "Think Tank", a fost lansat în 2003.

Trupa Blur a susţinut, în 2012, un concert care a coincis cu sfârşitul Jocurilor Olimpice de la Londra. În acelaşi an, formaţia a primit Brit Award pentru contribuţia remarcabilă la dezvoltarea industriei muzicale şi a lansat un nou single - "Under The Westway".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BLUR,
ALBUM,
/actualitate/trupa-blur-va-lansa-primul-album-de-studio-dupa-o-pauza-de-12-ani-in-luna-aprilie-13859222
13859222
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.