Trei start-up-uri româneşti, printre cele mai promiţătoare din Europa

Postat la 18 septembrie 2015 1537 afişări

Trei start-up-uri româneşti, printre cele mai promiţătoare din Europa

Trei start-up-uri de tehnologie din România - DeviceHub.net, Traderion şi Uipath - au fost acceptate în cadrul incubatorului de start-up-uri Seedcamp din Londra alături de alte 17 companii din Europa aflate la început de drum. Participarea în cadrul programului Seedcamp oferă start-up-urilor posibilitatea de a cunoaşte specialişti în tehnologie, marketing, finanţe şi consultanţă de business care să le ofere feedback şi idei care să îi ajute să îşi dezvolte proiectele.

Cristiana Bogăţeanu, unul dintre cei trei români fondatori ai start-up-ului DeviceHub.net a explicat că procesul de selecţie este foarte dur şi că odată ce ai reuşit să intri în acceleratorul Seedcamp ai acces la toate resursele necesare pentru a dezvolta proiectele  - copywriting, vânzări, marketing şi, cel mai important, la persoane care lucrează în cadrul fondurilor de investiţii. Start-up-ul DeviceHub.net a fost înfiinţat anul trecut de trei români - Ionuţ Cotoi, Constantin Crăciun şi Cristiana Bogăţeanu -, şi este specializat în furnizarea de servicii de cloud pentru soluţii de tipul Internet of Things (IoT).

Start-up-ul Traderion, iniţiat de antreprenorul George Pruteanu, le pune la dispozitie utilizatorilor o platformă online promovată ca primul "financial social game - joc societate financiar", care replică ceea ce se întâmplă la nivel global în macroeconomie şi sistemul bancar. Proiectul a fost lansat iniţial ca o platformă de tranzacţionare online pentru Forex, acţiuni şi obligaţiuni în scop demonstrativ la o şcoală de vară de business la Sibiu.

Al treilea start-up românesc acceptat în cadrul Seedcamp este Uipath. Acesta le oferă companiilor produse şi soluţii software pentru automatizarea proceselor repetitive din diferite industrii. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/trei-start-up-uri-romanesti-printre-cele-mai-promitatoare-din-europa-14719423
14719423
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.